- ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. κανταίφι
- 250γρ. βούτυρο
Σιρόπι:
- 4 ποτήρια ζάχαρη (1κιλό)
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα:
- 1 1/2 λίτρο γάλα
- 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
- 5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κρόκους
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη
Περίπου 250 ml φυτική σαντιγύ
αμυγδαλάκι φιλέ ή καρύδια, κερασάκια μαρασκίνο ή ότι άλλο μας αρέσει για τη διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.
4) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
6) Χτυπάμε τη σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα (προσοχή να έχει κρυώσει πολύ καλά η κρέμα)
πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ και στολίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου