- ΥΛΙΚΑ
- 2 φλυτζάνια πορτοκάλι
- 2 φλυτζάνια άχνη (και λίγη ακόμη για το πασπαλισμα)
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1 πακέτο φαρινα
- 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1 κοφτή κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα
- 1 φλυτζάνι σταφίδα ξανθή (ραντίστε με νερό και αλευρώστε)
- 1 φλυτζάνι καρύδια αλεσμένα χοντροκομμένα
- 1 κουταλιά σούπας κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η φανουρόπιτα θέλει χέρι, όχι μίξερ και όσο την φτιάχνετε να μελετάτε αυτό που θέλετε και να προσεύχεστε.
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το λάδι με τη ζάχαρη αχνη και δουλεύουμε με το χέρι να λειώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μείγμα λαδιού. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχώς ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε την αλευρωμένη σταφίδα και τα καρύδια (η γιαγιά μου έριχνε και λίγες σταγόνες αγιασμό έτσι για το καλό, που πάντα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μας!) Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν τη βγάλετε και κρυώσει αρκετά την πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία και βοήθεια μας........!!Περιττό να σας πω ότι κάθε χρόνο που την φτιάχνω στην χάρη του γίνεται ανάρπαστη!!! Να τη φτιάξετε για τις 27/08, προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου