Τούρτα Ferrero Rocher για
τους λάτρεις της σοκολάτας
για το παντεσπανι:
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
200 γρ ζάχαρη
65 γρ κορν φλαουρ
40 γρ κακάο
μισό κγ κανέλα
1κγ μπεικιν
,μια πρέζα αλάτ,
80 γρ καβουρδισμένα κ
αλεσμενα φουντούκια
40 γρ βούτυρο λιωμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη
ζάχαρη να αφρατεψουν,ριχνουμε το βούτυρο κ όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε
κοσκινισει,κ ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.ρίχνουμε το μείγμα σε
τσερκι,ταψακι 26 εκ κ ψήνουμε στους 170°C για 35 περίπου λεπτά (εγώ χωρισα
το μείγμα σε δύο τσερκι 20 εκ)
για την κρέμα:
ΥΛΙΚΑ
150 γρ κουβερτουρα λιωμένη,
100 γρ φουντούκια καβουρδισμένα,
400 γρ κρέμα γάλακτος,
ένα φακελάκι σκόνη ζελατίνη,
50 γρ άχνη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεθουμε τα φουντούκια με
την άχνη, ρίχνουμε κ τη σοκολάτα κ ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε το
παντεσπανι στα 2(στις φωτογραφίες είναι τετραόροφη) σε κατσαρολακι βάζουμε τη
ζελατίνη με 3κσ νερο κ ανακατεύουμε να λιώσει. Βγάζουμε το μείγμα από το
ψυγείο, ρίχνουμε μέσα την μισή κρέμα γάλακτος κ ανακατεύουμε με το μίξερ, ρίχνουμε
κ την υπόλοιπη. Στο κατσαρολάκι με τη ζελατίνη βάζουμε 3 κουταλιές από την
κρέμα, ανακατεύουμε καλά, κ το ρίχνουμε στην κρέμα.
Με λίγο Baileys βρέχουμε
κάθε παντεσπάνι κ απλώνουμε την κρέμα.
για την επικάλυψη:
80 γρ νουτελα,
50 γρ κουβερτουρα λιωμένη,
100 γρ μασκαρπονε
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
κ απλωνουμε σε όλη την τούρτα καλύπτοντας και τα πλαινά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου