Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Χαλβάς Φαρσάλων από τον Ακη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη (για την καραμέλα)
1 κούπα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και, μόλις λιώσει, ρίχνουμε την επόμενη και συνεχίζουμε μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
Για τον χαλβά
Ψήνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το κορν φλάουρ, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στην καραμέλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καραμελώνουμε με ένα φλόγιστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου