Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΣ ΤΣΑΓΚΟΥΡΙΑ

 ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα
 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα(βάλτε και λιγότερα, αν θέλετε ή λιγότερους κρόκους)
 1 λίτρο γάλα φρέσκο
 350 γρ. ζάχαρη
 175 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
 1 βανίλια ( εγώ βάζω τούρκικες – sekerli - δηλαδή άρωμα βανίλιας
 3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (όχι άλλο βούτυρο δυστυχώς, αν θέλουμε να γίνει μοσχομυριστό- και αυτό τούρκικο ! Πολυχρονία Τσαγκούρια)
 150 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων 
Σιρόπι
 ½ λίτρο νερό
 750 γρ ζάχαρη
1 Φλούδα λεμονιού
 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού ή άρωμα λεμονιού σε σταγόνες

 Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα στην φωτιά να ζεσταθεί καλά

 Ρίχνω μέσα το σιμιγδάλι και ανακατεύω καλά πάντα με ξύλινη κουτάλα επάνω στην φωτιά , μέχρι να πήξει.

 Χτυπάω τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη και τη βανίλια

 Κατεβάζω την κρέμα από την φωτιά , προσθέτω το μείγμα των αυγών λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα .

Η συνταγή είναι από το φ/β από την ομάδα lawers Cook -N Chef
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1195409777191451&set=gm.1032067550238058&type=3&theater




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου