Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

CHOCOFLAN (σοκολατένιο κέικ με καραμέλα) της Σόφης Τσιώπου


CΗOCOFLAN!!!
Ένα καταπληκτικό γλυκό!!!
Υπέροχο ζουμερό κέικ κάτω και φανταστική βελούδινη 
κρέμ-καραμελέ με 3 υλικά επάνω!!!
Σας παρακαλώ φτιάξτε το είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο!!!
Δεν περιγράφω άλλο...!!!!! (Σόφη Τσιώπου)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 πακέτο έτοιμο μίγμα για σοκολατένιο κέικ (υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ!)
3 αυγά
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα νερό
1/2 κούπα έτοιμο σιρόπι καραμέλα για παγωτά( ή τόπινγκ καραμέλας) για τη φόρμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ
1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο(400γρ.)
3 αυγά
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω βουτυρώνοντας καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ 28 εκ.βαθιά.Ρίχνω το σιρόπι καραμέλας να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-Ετοιμάζω το κέικ.Σε ένα μπολ ρίχνω το έτοιμο μίγμα αφου το κοσκινήσω.Προσθέτω το νερό,σπορέλαιο και αυγά και χτυπάω με σύρμα 1-2 λεπτά.Αδειάζω το μιγμα μέσα στη φόρμα που έβαλα πριν το σιρόπι.
-Ετοιμάζω την κρεμ-καραμελέ.Στο μπλέντερ ρίχνω όλα τα υλικά και χτυπάω 2 λεπτα.Αδειάζω την κρέμα πάνω από το μίγμα του κέικ.
Καλύπτω με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και την τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψάκι που έχω ρίξει μέσα βραστό νερό σχεδόν μέχρι τη μέση. (Δηλ.θα ψήσω το κέικ μου σε μπαιν μαρί).
Ψήνω για 1 ώρα ακριβώς, μπήγω ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό
είναι έτοιμο.Το βγάζω από το μπεν μαρι,αφαιρώ το αλουμιχόχαρτο και αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζω και το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα προσεχτικά και το βάζω να παγώσει στο ψυγείο,όπου και το διατηρώ και μένει ζουμερό και αφράτο!!!
Σημείωση 1: Όταν θα ρίξετε τη ρευστή κρέμα καραμελέ πάνω στο μίγμα κέικ αυτή θα βυθιστεί αρχικά μέσα στο κέικ (μη φοβηθείτε) γιατί καθώς θα ψήνεται, η κρέμα καραμελέ κατεβαίνει κάτω στον πάτο και το κέικ ανεβαίνει πάνω κι έτσι δημιουργείται το αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτογραφίες.
Σερβίρω με έξτρα σιρόπι καραμέλας!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2:
Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μίγμα για κέικ, φτιάξτε μια δόση από το αγαπημένο σας κέικ σοκολάτας ή αυτό που σας προτείνω εδώ, παραλείποντας φυσικά τη γκανάς της συνταγής.http://syntagesharoula.blogspot.gr/2015/07/blog-post_11.html ή επίσης κι αυτό εδώ το αφράτο  κέικ με κακάο http://www.yiannislucacos.gr/user-recipe/4919/super-afrato-keik-me-kakao#.VqEydpp4bcd
Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο ζουμερό, παρόλο που το διατηρούμε στο ψυγείο!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου