Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
- 3 πακέτα τριμμένα μπισκότα Oreo
- 125 γρ. βούτυρo [μαργαρίνη]
Για τη κρέμα καραμέλας:
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα [800 γρ.]
- 100 γρ. βούτυρο [μαργαρίνη]
- 1/3 φλ. τσαγιού σιρόπι καραμέλας
Για την επικάλυψη:
- 3 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 1 κ.σ. βούτυρο [μαργαρίνη]
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Tρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τη μαργαρίνη την οποία έχουμε λιώσει. Σ ε πυρέξ με διάμετρο 18 χ 28 εκ. στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου και την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Για τη κρέμα καραμέλας: Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετούμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα και το σιρόπι καραμέλας και το αφήνουμε για 5΄σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα πάνω στη παγωμένη βάση μπισκότων και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει η καραμέλα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το γλάσο σοκολάτας: Λιώνουμε μπεν μαρί το γλάσο με τη μαργαρίνη και περιχύνουμε το γλυκό μας που ήδη έχει κρυώσει. Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου