Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

τσιζ κεικ μοκα του Παρλιάρου

ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση μπισκότου
220 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ ολικής
100 γρ. βιτάμ
θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι λιώνουμε το βιτάμ ανακατεύουμε καλά μπισκότα με βιτάμ να ομογενοποιηθούν τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας μας και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 αντιστάσεις. Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μους σοκολάτας
300 ml  κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο.
300 γρ. κουβερτούρα
150 ml γάλα φρέσκο.
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και το περιχύνουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Ομογενοποιούμε το μίγμα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία. Τέλος το αναμειγνύουμε καλά με τη σαντιγύ και το στρώνουμε πάνω στη βάση του μπισκότου. Αφήνου με στο ψυγείο όσο χρειαστεί για να σφίξει η μους.
Για την κρέμα μόκα
600 γρ. φιλαδέλφεια
100 γρ. άχνη
2 κουταλιές σούπας νεσ καφέ διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό.
Χττυπάμε καλά το φιλαδέλφεια με την άχνη να αφρατέψει και προσθέτουμε το νεσκαφέ. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη μους που εχει παγώσει. Αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά και η κρέμα και κόβουμε μετά.
Υ.Γ Η συνταγή είναι του Παρλιάρου εγώ όμως την έφαγα στο σπίτι της φίλης Μαρίας, μου άρεσε πολύ και αφού της "έκλεψα" τη συνταγή την δημοσιεύω κι εδώ. Είναι νοστιμότατη χωρίς να είναι και πολύ γλυκιά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου