Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

Αφράτες τυρομπουκιές,
Υλικά:
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 αυγά (ο ένας κρόκος για επάλειψη)
1 ½ κουταλάκι μαγιά ξερή
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Για τη γέμιση:
Τυρί φέτα
Βούτυρο για επάλειψη της ζύμης

Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ  βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό όπως και το νερό, τη μαγιά το αυγό το ασπράδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Κάνουμε μία ζύμη  να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί σκεπασμένη 30-40 λεπτά.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης όσο ένα καρύδι και το ανοίγουμε με τα χέρια όσο ένα πιατάκι βάζουμε λίγο βουτυράκι και τυράκι το τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε στα δύο ή στα τρία ανάλογα το μέγεθος, (αυτά θα φουσκώσουν).
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις μπουκίτσες.

Περνάμε με τον κρόκο, πασπαλίζουμε σουσάμι σπασμένο και βάζουμε το ταψάκι σε κρύο φούρνο ανάβουμε στους 170 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου