Υλικά για τη
ζύμη(για 12 μπισκότα):
▪250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1/2 κ.γλ. μπέικιν
▪1/2 κ.γλ. σόδα
▪50 γρ. Ζάχαρη
▪30 γρ. Μέλι
▪105 γρ. Σπορέλαιο
▪50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
▪ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪1 κ.γλ. κονιάκ
Υλικά για το γλάσσο και το στόλισμα:
▪130 γρ. άχνη ζάχαρη
▪3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
▪ζελεδάκια σε διάφορα χρώματα και γεύσεις ψιλοκομμένα
▪τρούφα χρωματιστή
▪Λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση για τα μπισκότα:
Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη και όλα τα υγρά υλικά για τα μπισκότα (μέλι,χυμό,ξύσμα και κονιάκ) και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνω και τα στερεά υλικά (αλεύρι στο οποίο ανακατεύω μέσα το baking powder και τη σόδα) λίγο λίγο και ζυμώνω. Ίσως να νομίζετε ότι κολλάει λίγο αλλά πλάθονται μια χαρά!
Πλάθω στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-18'. Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
http://voutyromelo.blogspot.gr/2016/02/confetti-cookies.html?m=0
▪250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1/2 κ.γλ. μπέικιν
▪1/2 κ.γλ. σόδα
▪50 γρ. Ζάχαρη
▪30 γρ. Μέλι
▪105 γρ. Σπορέλαιο
▪50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
▪ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪1 κ.γλ. κονιάκ
Υλικά για το γλάσσο και το στόλισμα:
▪130 γρ. άχνη ζάχαρη
▪3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
▪ζελεδάκια σε διάφορα χρώματα και γεύσεις ψιλοκομμένα
▪τρούφα χρωματιστή
▪Λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση για τα μπισκότα:
Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη και όλα τα υγρά υλικά για τα μπισκότα (μέλι,χυμό,ξύσμα και κονιάκ) και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνω και τα στερεά υλικά (αλεύρι στο οποίο ανακατεύω μέσα το baking powder και τη σόδα) λίγο λίγο και ζυμώνω. Ίσως να νομίζετε ότι κολλάει λίγο αλλά πλάθονται μια χαρά!
Πλάθω στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-18'. Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
http://voutyromelo.blogspot.gr/2016/02/confetti-cookies.html?m=0
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου