ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚρέμαΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 αυγά ελαφρά χτυπημένα(βάλτε και λιγότερα, αν θέλετε ή λιγότερους κρόκους)
1 λίτρο γάλα φρέσκο
350 γρ. ζάχαρη
175 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια ( εγώ βάζω τούρκικες – sekerli - δηλαδή άρωμα βανίλιας
3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος (όχι άλλο βούτυρο δυστυχώς, αν θέλουμε να γίνει μοσχομυριστό- και αυτό τούρκικο ! Πολυχρονία Τσαγκούρια)
150 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
Σιρόπι
½ λίτρο νερό
750 γρ ζάχαρη
1 Φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού ή άρωμα λεμονιού σε σταγόνες
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα στην φωτιά να ζεσταθεί καλά
Ρίχνω μέσα το σιμιγδάλι και ανακατεύω καλά πάντα με ξύλινη κουτάλα επάνω στην φωτιά , μέχρι να πήξει.
Χτυπάω τα αυγά ολόκληρα με τη ζάχαρη και τη βανίλια
Κατεβάζω την κρέμα από την φωτιά , προσθέτω το μείγμα των αυγών λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα .
Η συνταγή είναι από το φ/β από την ομάδα lawers Cook -N Chef
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1195409777191451&set=gm.1032067550238058&type=3&theater
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου