Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ (2ΜΟΝ)

Τι σας Εχχχωωωω???? Νοστιμοτατη ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ με 2 ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕς μοναδουλες...
Υλικά :2 πορτοκάλια
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού σόδα αναψυκτικό
1 κουταλακι σόδα
1ποτηρι σιμιγδάλι ψιλό(ισως Κ λίγο παραπάνω, να γίνει το τελικό μείγμα  παχυρευστο κρεμωδες σαν παιδική κρεμουλα για να καταλάβαιτε την υφή ..)
3κουταλιες σούπας σιμιγδάλι χοντρό
2καψουλες βανίλια
⅓ φλιτζάνι τσαγιού φρουκτόζη
ΣΙΡΟΠΙ
1 φλυτζάνι τσαγιού φρουκτόζη
2 ποτήρια  νερό
2 πορτοκαλια κομμένα στα 4
2-3ξυλακια κανέλα
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι πολύ πολύ καλά  (με τις φλούδες είπαμε).
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη φρουκτόζη , πολύ καλά.
Προσθέτουμε την σόδα αναψυκτικό .
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα σιμιγδάλια χοντρό -ψιλό ,την σόδα σκονη και τη βανίλια Κ ανακατεύουμε .
Τέλος προσθέτουμε και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι όπου έχουμε πασπαλισει λίγο σιμιγδάλι στον πάτο του και ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για 40λεπτα(αναλογα τον φούρνο, βάλτε οδοντογλυφίδα να δείτε αν βγαίνει καθαρή) .
Ετοιμάζουμε  το σιροπάκι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή....πρέπει να το ετοιμάσουμε πρώτο  είναι η αλήθεια για να προλάβει να κρυώσει... Είναι φανταστικη στην γεύση δοκιμάστε την Κ θα με θυμηθείτε ❤❤❤❤❤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου