Αγαπημένες και πολλές από αυτές δοκιμασμένες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο.
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΤΑ
Σε ένα στρόγγυλο τσέρκι στήνουμε τη σαλάτα σε στρώσεις ως εξής:
1η στρώση: παντζαροσαλάτα. Τρίβουμε 2 μέτρια βρασμένα παντζάρια στον τρίφτη τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά αν είναι δυνατόν όλη τη νύχτα και την επομένη μέσα στο παντζάρι μια σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) ρίχνουμε ξύδι αλάτι και λάδι ανακατεύουμε καλά το μείγμα και τοποτθετούμε στον πάτο του τσέρκι. Απο πανω βαζουμε μια στρώση στραγγιστό γιαούρτι να καλύψει την πανζαροσαλάτα και προαιρετικά και καρύδια πανω στο γιαουρτι.
2η στρώση: πατατοσαλάτα. Βραζουμε δύο τρεις πατάτες τις ψιλοκόβουμε σ ένα μπολ αναμειγνύουμε μέσα αλάτι λεμόνι πιπέρι λάδι κρεμμυδάκι φρέσκο, μαιντανό και λίγη μαγιονεζα για να δέσουν καλύτερα τα υλικά. Στρώνουμε την πατατοσαλάτα πάνω από την παντζαροσαλάτα και προσθέτουμε απο πανω και μια στρωση μαγιονέζα.
3η στρώση: Κοτοσαλάτα. Βράζουμε ένα στήθος κοτόπουλο με ενα κρεμμύδι ολόκληρο και μερικά σπυριά πιπέρι. Στη συνέχεια σ ένα μπολ ψιλοκόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο, προσθέτουμε κρεμμυδάκι φρέσκο, αγγουράκι τουρσί ψιλοκομένο , 1 -2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα και 1-2 κουταλιές μαγιονέζα. Στρωνουμε την κοτοσαλάτα στο τρέρκι και προσθέτουμε και λίγη μαγιονέζα από πανω.
4η στρώση: 2 καρότα μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη τα στρώνουμε πανω από την πατατοσαλάτα. Το καρότο το έβαλα σκέτο χωρίς τίποτε άλλο.
5η στρώση: Τριμμένο στον τρίφτη στο ψιλό μέρος, ασπράδι αυγού από 2-3 σφιχτά βρασμένα αυγά στα οποία πρόσθεσα και λίγο αλάτι και πιπέρι και μια δυο κουταλιές μαγιονέζα.
6η στρώση: Το κροκάδι των βρασμένων αυγών, τριμένο στον τρίφτη στο ψιλό μέρος και αυτό το οποίο πασπαλισα με λίγο τριμμένο πιπέρι.
Τέλος αφού ξεφορμάρισα τη σαλάτα από το τσέρκι πριν τη σερβίρω τη στόλισα με λίγο ρόδι και ψιλοκομμένο μαιντανό
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου