Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.φυλλο καταιφι
300 γρ.φετα τριμμενη
300 γρ.μοτσαρελα τριμμενη
200 γρ.κεφαλογραβιερα τριμμενη
200 γρ.γκουντα τριμμενο
800 ml γαλα φρεσκο
200 ml κρεμα γαλακτος
4 αυγα ολοκληρα
200 γρ.βουτυρο αγελαδος λιωμενο
Αλατι (προαιρετικα λογω τυριων)
Μπολικο φρεσκοτριμμενο πιπερι
1-2 πρεζες μοσχοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη βαζουμε ολα τα τριμμενα τυρια μας ριχνουμε πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε στην ακρη.

Ξανουμε με τα δαχτυλα μας πολυ καλα το φυλλο καταιφι ωστε να αφρατεψει καλα και το χωριζουμε σε δυο ισα μερη.
Βουτυρωνουμε πολυ καλα με πινελο ενα ταψι Νο 38 επι 28 στρωνουμε την μιση ποσοτητα φυλλου το ραντιζουμε πολυ καλα
με το λιωμενο βουτυρο

και στρωνουμε ομοιομορφα σε ολο το ταψι τα τυρια μας.
Απο πανω προσθετουμε το υπολοιπο φυλλο να καλυπτει πολυ καλα τα τυρια,την χαραζουμε σε κομματια,
χτυπαμε σε μπολ τα αυγα με το γαλα και την κρεμα γαλακτος
περιχυνουμε ολη την επιφανεια της τυροπιτας προσθετουμε το υπολοιπο λιωμενο βουτυρο 

και την αφηνουμε 1-2 ωρες μεχρι να φουσκωσει το φυλλο μας,
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα  μεχρι να ροδοκοκκινισει η επιφανεια της γυρω στα 50 λεπτα και αναλογα τον φουρνο μας.
Αφηνουμε να κρυωσει λιγο η πιτα μας την κοβουμε και σερβιρουμε.

http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/2015/02/TYROPITA-ME-FYLLO-KATAIFI-KAI-4-TYRIA.html#





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου