Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΔΙΧΡΩΜΑ

Δίχρωμα μπισκότα.

ΥΛΙΚΑ:
300 γρμ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.
100 γρμ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. ζάχαρη αχνη
180 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα δουλεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το αυγό και τέλος το αλεύρι . Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Την μία την αφήνουμε ως εχει. Στο αλλο μισό ρίχνουμε το κακάο, την αχνη, το ποτό και το δουλεύουμε. Τυλίγουμε χωριστά τις δύο ζύμες με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30'. Ανοίγουμε χωριστά σε φύλλο τις δύο ζύμες στην ίδια διάσταση. Βάζουμε την μία πάνω στην άλλη και τυλίγουμε σε ρολό. Το τυλίγουμε πάλι με μεμβράνη και το βάζουμε για 30' στο ψυγείο. Κόβουμε τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200' για 20'.Από την κουζίνα της Αρετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου