Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ Toblerone

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. μπισκότα digestive
90 γρ. βιτάμ λιωμένο
300 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
300 ml κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
200 γρ. σοκολάτα Toblerone λιωμένη + 1 σοκολάτα για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώστε μια στρογγυλή φορμίτσα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή βάλτε μεμβράνη ή λαδόκολλα και στρώστε το καλά σε ένα αντίστοιχο στρογγυλό ταψάκι.
Θρυμματίστε στο multi, σε σκόνη τα μπισκότα, τα μεταφέρετε σε μπόλ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντας τα με την ανάποδη ενός κουταλιού, στη βουτυρωμένη φορμίτσα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώνει.
Λιώνετε σε μπεν μαρί, τα 200 γρ. σοκολάτας Toblerone. Μέχρι να λιώσει βάλτε σε μπολ το τυρί τύπου Philadelphia και ανακατέψτε το καλά με ένα πιρούνι να αφρατέψει και να γίνει μια λεία κρέμα. Μόλις λιώσει στο μπεν μαρί τη σοκολάτα, τη μεταφέρετε σταδιακά στη κρέμα τυριού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Χτυπάτε ελαφρώς τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει λίγο [να μη γίνει πηχτή σαν σαντιγί] και τη προσθέτετε και αυτή στο μείγμα σταδιακά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα cheesecake στην έτοιμη βάση μπισκότου και το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση με μια μαρίζ ή σπάτουλα. Βάζετε το έτοιμο cheesecake στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά τουλάχιστον 5 ώρες και όλη τη νύχτα αν έχετε χρόνο. Πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με μια μικρή φέτα Toblerone γύρω γύρω υπολογίζοντας πόσα κομμάτια θα κόψετε ώστε να τοποθετήσετε και αντίστοιχα κομματάκια σοκολάτας.

Δείτε σε 9 βήματα τη παρασκευή του cheesecake:



Διακοσμείστε με κομματάκια σοκολάτας Toblerone και δείτε το τελικό αποτέλεσμα:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου