Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ Ferrero Rocher της Δάφνης Λεμονάκη

Τούρτα Ferrero Rocher για τους λάτρεις της σοκολάτας
για το παντεσπανι:
ΥΛΙΚΑ
 6 αυγά
 200 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι

 65 γρ κορν φλαουρ
40 γρ κακάο
 μισό κγ κανέλα
1κγ μπεικιν
,μια πρέζα αλάτ,
80 γρ καβουρδισμένα κ αλεσμενα φουντούκια
40 γρ βούτυρο λιωμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν,ριχνουμε το βούτυρο κ όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε κοσκινισει,κ ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.ρίχνουμε το μείγμα σε τσερκι,ταψακι 26 εκ κ ψήνουμε στους 170°C για 35 περίπου λεπτά (εγώ χωρισα το μείγμα σε δύο τσερκι 20 εκ)
για την κρέμα:
ΥΛΙΚΑ
 150 γρ κουβερτουρα λιωμένη,
 100 γρ φουντούκια καβουρδισμένα,
400 γρ κρέμα γάλακτος, ένα φακελάκι σκόνη ζελατίνη,
50 γρ άχνη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεθουμε τα φουντούκια με την άχνη, ρίχνουμε κ τη σοκολάτα κ ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε το παντεσπανι στα 2(στις φωτογραφίες είναι τετραόροφη) σε κατσαρολακι βάζουμε τη ζελατίνη με 3κσ νερο κ ανακατεύουμε να λιώσει. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, ρίχνουμε μέσα την μισή κρέμα γάλακτος κ ανακατεύουμε με το μίξερ, ρίχνουμε κ την υπόλοιπη. Στο κατσαρολάκι με τη ζελατίνη βάζουμε 3 κουταλιές από την κρέμα, ανακατεύουμε καλά, κ το ρίχνουμε στην κρέμα.
Με λίγο Baileys βρέχουμε κάθε παντεσπάνι κ απλώνουμε την κρέμα.
για την επικάλυψη:
 80 γρ νουτελα,
 50 γρ κουβερτουρα λιωμένη,
100 γρ μασκαρπονε

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί κ απλωνουμε σε όλη την τούρτα καλύπτοντας και τα πλαινά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου