Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΤΣΙΩΠΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
 6 αυγά,
 3/4 κούπας αλεύρι
 3 κ.σ κακάο
 1/2 κούπα ζάxαρη
 1 βανίλια
 2 κ.γ μπέικιν
 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 -Χτυπάω αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά. Προσθέτω τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνω στους 180 20 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσει το χωρίζω σε 3 δίσκους.
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 1 κούπα ζάχαρη
 1 1/2 κούπα νερό
 1 κ.γ χυμό λεμόνι
1 βανίλια -Βράζω μόνο 1 λεπτό. Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
 2 μόρφατ κονσέρβες κρύες από το ψυγείο 2-3 ώρες
 1 καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο
 2 βανίλιες
-Χτυπάω τα μόρφατ 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά και προσθέτω τις βανίλιες και το καραμελωμένο γάλα.
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
 200 γρ.ζάχαρη
 200 γρ. νερό
200 γρ.κρέμα γάλακτος
 1 κ.γ κορν φλάουρ
4 γρ.φύλλα ζελατίνης
 1 βανίλια

 -Σε κατσαρόλι ρίχνω λίγη λίγη τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα. Η διαδικασία έχει ως εξης:Ρίχνω λίγη ζάχαρη και όταν λιώσει ρίχνω λίγη ακόμα.Όταν ξαναλιώσει προσθέτω κι άλλη μέχρι να λιωσει όλη η ζάχαρη.Αφαιρώ από τη φωτιά.Από το νερό κρατάω 2 κ.σ και διαλύω μέσα το κορν φλάουρ.Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στη φωτιά.(Προσοχή πιτσιλάει!) Θα πετρώσει λίγο αλλά θα ξαναλιώσει.Προσθέτω το διαλλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος.Ίσως πετρώσει ξανά,αλλά συνεχίζω το ανακάτεμα.Τέλος αφαιρώ από τη φωτιά,ρίχνω τη βανίλια και τις ζελατίνες που τις έχω μουλιάσει πριν σε κρύο νερό.Αδειάζω την κρέμα καραμέλας σε ένα μπολ ανοξείδωτο και βάζω το μπολ μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.Ανακατεύω μέχρι η καραμέλα να γίνει χλιαρή. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ -Σε πιατέλα βάζω 1 τσέρκι και τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι.Σιροπιάζω με πινέλο και αδειάζω λίγη κρέμα. Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και κρέμα. Βάζω την τούρτα στην κατάψυξη να παγωσει 2 ωρίτσες. Την ξεφορμάρω και την περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας. Αυτη που θα περισέψει την ανακατεύω με λίγο σιρόπι σοκολάτας,ή λιωμένη κουβερτούρα,ή Μερέντα.Επίσης θα περισέψει λίγη κρέμα ή κρατήστε λίγη για τη διακόσμηση. -Βάζω σε σακουλιτσα την σοκολατένια σάλτσα καραμέλας και διακοσμω όπως θέλω από πάνω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να μοιράσετε στη μέση τη σάλτσα καραμέλας και να βάλετε και μέσα στην τούρτα ανάμεσα στις στρώσεις. Επίσης αν πήξει πολύ αφού κρυώσει,την αραιώνουμε με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος,να γίνει πιο ρευστη για να την απλώσουμε από πάνω. Το ζαχαρουχο γάλα για να γίνει καραμελα το βραζω στη χύτρα για 45 λεπτα.



1 σχόλιο:

  1. Θελω να τη φτιαξω,η σαλτσα καραμελας αν πηξει πολυ κ δεν μπορω να την απλωσω θα βαλω ζεστη την κρεμα γαλακτος για να μαλακωσει;μπορω να τη ζεστανω γενικως αν πηξει πολυ για να προσθεσω κ τη μερεντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή