Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ της Μαρίας Γεωργοπούλου

ΥΛΙΚΑ
(Για ταψί στρογγυλό Νο 28)
ΒΑΣΗ:
1 1/2 ποτήρι του νερού καρυδόψιχα αλεσμένη
3/4 ποτηριού φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 ποτηριού ζάχαρη άχνη
7 αυγά
1και 1/2 κ.γ μπαίηκιν πάουντερ
1/2  κ.γ.  κανέλλα σκόνη
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
3/4 ποτηριού νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ
ΚΡΕΜΑ
3 φάκελλοι κρέμα στιγμής σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
2 κουτιά φυτική σαντιγύ GARNI με το ανάλογο γάλα που γράφει η συσκευασία.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι για 5΄και το αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες και τη βάζουμε στο ψυγείο. Το ίδιο κάνουμε και με τη σαντιγί.
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και χτυπώντας τη ρίχνουμε σαν βροχή τη ζάχαρη άχνη.
Μετά με ελαφριές κινήσεις ανακατεύουμε τη μαρέγκα με τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Βάζουμε το μίγμα στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ίσου μεγέθους χαρτί ψησίματος και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180ο C επί μισή ώρα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους, με ένα πινέλο το σιροπιάζουμε και μετά βάζουμε ανάμεσα τη κρέμα σοκολάτας.
Από πάνω γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και ό,τι φρούτο ή ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου