Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΤΕΣ

  • ΥΛΙΚΑ
  • 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
  • 1-1/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι (125 γραμμ.) βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ 
      ΦΥΛΑΞΗ
·         2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
·         2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών
·          ΕΚΤΕΛΕΣΗ
     1. Διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους.
·         2. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε το αυγό και το χτυπάμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
·         3.Για την σωστή συντήρηση της κρέμας: Γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα.
·         Τρόποι σερβιρίσματος: Αλείφουμε την κρέμα σε ψωμί, γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, γαρνίρουμε τάρτες κ.λπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου