Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
  • 1 κιλό ποντίκι μοσχαρίσιο, σε χοντρά κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
  • 1 μπουκάλι μπύρα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1,5  φλ. αλεύρι
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια στη μέση
  • αλάτι και πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Αφήνουμε να κάψει το μισό λάδι σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε βιαστικά το  μισό μοσχαράκι μέχρι να πάρει χρώμα. Ακουμπάμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι αν χρειάζεται.
Αχνίζουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καρότα με λίγο ελαιόλαδο, για 5 - 10 λεπτά. Σβήνουμε το κρέας με τη μπύρα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε στην κατσαρόλα  τέσσερα φλιτζάνια ζεστό νερό, το μέλι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο ακόμα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα μισή ώρα.
 (Από την εκπομπή ΕΛΕΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου