Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΕΛΕΙΑ

  • ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλυτζάνια πορτοκάλι
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 και μισό ακόμα πακέτο φαρίν απ
  • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι σταφίδα ξανθή (ραντίστε με νερό και αλευρώστε)
  • 1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλλο
  • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Επειδή κατά την παράδοση τα υλικά πρέπει να είναι 9, αν δεν βάλετε άχνη προσθέστε 1 φλυτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη όχι λιώμα. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η φανουρόπιτα θέλει χέρι, όχι μίξερ και όσο την φτιάχνετε να μελετάτε αυτό που θέλετε και να προσεύχεστε. Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το λάδι με τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το χέρι να λειώσει η ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά και συνεχώς ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και την αλευρωμένη σταφίδα (η γιαγιά μου έριχνε και λίγες σταγόνες αγιασμό έτσι για το καλό, που πάντα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μας!) Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν τη βγάλετε και κρυώσει αρκετά την πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία και βοήθεια μας........!!Περιττό να σας πω ότι κάθε χρόνο που την φτιάχνω στην χάρη του γίνεται ανάρπαστη!!! Να τη φτιάξετε για τις 27/08, προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου