Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
λάδι για το ταψί
αμύγδαλα για το στόλισμα
ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη χυμό λεμονιού
1 βανίλια
2-3 κρυστάλλους μαστίχας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας τελευταίο το νερό. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρέξ/ταψί και το αφήνουμε περίπου 3 ώρες για να φουσκώσει το σιμιγδάλι(αν δεν έχει σφίξει αφήνουμε παραπάνω) Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό μας και το ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 1-1 1/2 ώρα. Βράζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για 5'. Όταν βγει καυτό το γλυκό απ το φούρνο το σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι Το αφήνουμε αρκετές ώρες για να τραβήξει το σιρόπι μέχρι να κρυώσει καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου