Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
3 φετες μουσκεμένο ψωμί
ριγανη,αλάτι,δυόσμο
1κγ ξύδι
1 αυγο
1κσ λάδι,1κγ ξύδι
κρεμμύδια χοντροκομμένα όσα θέλουμε
1-2 κόκκους μπαχάρι,1φ.δάφνης,αλάτι,πιπέρι
ντομάτα τριμμένη ή κον κασέ οση θέλουμε
1φλ καφέ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για τα κεφτεδάκια και μετά τα πλάθουμε.Σενα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα κρεμμυδια και τα σωτάρουμε για λίγο.Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι ,πιπέρι ,μπαχάρι και 1 ποτήρι νερό και βραζουμε για 5-10΄.Προθερμαίνουμε τον φουρνο,αδειάζουμε τα κρεμμυδια μέσα σε πυρέξ απο πάνω τα κεφτεδάκια και απο πάνω ολο ζουμί απο το τηγάνι.Στρώνουμε όμορφα στο πυρέξ και ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα και κάτι ,ενδιάμεσα του χρόνου γυρίζουμε τα κεφτεδάκια και απο την άλλη πλευρά,και οταν το φαγητο μείνει με το λαδάκι του σχεδον και με όμορφη σάλτσα ,σβήνουμε τον φουρνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου