ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για
όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
2 γεμάτες κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τ'αυγά με τη
ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζω
αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.
Προσθέτω τη βανίλια
και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζω το μίγμα σε
στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδοκολα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνω
στους 180 για 20-25λεπτά περίπου στην δεύτερη από πάνω σχάρα του φούρνου.
(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ''ΚΑΤΣΕΙ''ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!).
Αφήνω να κρυώσει πάρα
πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονοτό μαχαίρι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ
ΠΡΑΛΙΝΑΣ
3 κονσέρβες φυτική
σαντιγί
1 βαζάκι πραλίνα (400
γρ.)
-Χτυπάω 5 λεπτά πολύ
καλά τη φυτική σαντιγι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτω την πραλίνα
να ενωθει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου
-Βράζω 1 λεπτό μονο
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!Αφήνω να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
125 γρ.σοκολατα μαύρη
125 γρ.σοκολάτα
γάλακτος
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
-Λιώνω σε κατσαρολάκι
σε πολύ χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά και αφήνω να ερθει σε θερμ.δωμ. ανακατεύοντας
που και που.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε μια πιατέλα βάζω
ενα τσέρκι 26-28 εκ.Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζω με
πινέλο.Αδειάζω το 1/3 της μους.Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και πάλι 1/2 από την μους
που έμεινε και τέλος βάζω και τον 3 δίσκο παντεσπάνι και βάζω το γλυκό κατάψυξη
να μισοπαγώσει 1 ωρα.Αφαιρώ το τσέρκι και καλυπτω με το τελευταιο μιγμα μους
που έμεινε,πάνω και στα πλαινα της τουρτας.Την βάζω πάλι κατάψυξη 30
λεπτά.Περιχύνω με τη γκαναζ η οποία πρέπει να εχει πήξει αρκετα και καλυπτω και
τα πλαινα της τούρτας.Είναι απίστευτα αφράτη και πεντανόστιμη!!!
Τι συσκευασίες φυτική σαντιγί εννοείται; Πόσα gr;
ΑπάντησηΔιαγραφή