ΙΜΒΕΡΤΟΖΑΧΑΡΗ
450 γρ ζαχαρη
360 γρ νερο
1 κγ λεμονι
ή1/2 κγ κιτρικο οξυ (ξυνο)
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα μας.
Αναβουμε το ματι της κουζινας στο 2 για τις κουζινες που ειναι το ματι απο 1-3 και για τις κουζινες απο το 1-9 στο 6.
Φερνουμε το σιροπι μας σε θεση βρασμου.
Ανακατευουμε μονο μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη..μετα δεν ξανακατευουμε.
Μολις αρχισει ο βρασμος, κατεβαζουμε στο 1 και αντιστοιχα στο 3.
Αν εχουμε θερμομετρο, στους 114 β. Κελσιου.
Βραζουμε για 10 με 12 λεπτα.
Καθολη τη διαρκεια του βρασμου, με ενα πινελακι βουτηγμενο στο νερο ,καθαριζουμε τα τοιχωματα του σκευους απο τους κοκκους ζαχαρης που σιγουρα εχουν κολλησει.
Αποθηκευουμε σε γυαλινο βαζο και το φυλλασουμε στο ψυγειο για 6 μηνες ως 1 χρονο.
Εαν δουμε σε ολο αυτο το χρονικο διαστημα , οτι εχει πιασει μουχλα..τοτε εχει χαλασει, το πεταμε και φτιαχνουμε αλλο.
Το χρησιμοποιουμε σε τσουρεκια, ψωμι, ψωμακια, κεικ ,παγωτο.
Η αναλογια ειναι 1 προς 3.
Δηλαδη..οταν η συνταγη μας ζηταει 200 γρ ζαχαρη, βαζουμε 150 γρ και 50 ιμβερτοζαχαρη.
Η ζαχαρη αυτη εχει την ιδιοτητα, να δινει στα γλυκα μας και στις ζυμες μας..ελαστικοτητα στις ζυμες,υγρασια στα κεικ και στα παγωτα να μην κρυσταλωνουν.
Καλη σας επιτυχια!!!
450 γρ ζαχαρη
360 γρ νερο
1 κγ λεμονι
ή1/2 κγ κιτρικο οξυ (ξυνο)
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα μας.
Αναβουμε το ματι της κουζινας στο 2 για τις κουζινες που ειναι το ματι απο 1-3 και για τις κουζινες απο το 1-9 στο 6.
Φερνουμε το σιροπι μας σε θεση βρασμου.
Ανακατευουμε μονο μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη..μετα δεν ξανακατευουμε.
Μολις αρχισει ο βρασμος, κατεβαζουμε στο 1 και αντιστοιχα στο 3.
Αν εχουμε θερμομετρο, στους 114 β. Κελσιου.
Βραζουμε για 10 με 12 λεπτα.
Καθολη τη διαρκεια του βρασμου, με ενα πινελακι βουτηγμενο στο νερο ,καθαριζουμε τα τοιχωματα του σκευους απο τους κοκκους ζαχαρης που σιγουρα εχουν κολλησει.
Αποθηκευουμε σε γυαλινο βαζο και το φυλλασουμε στο ψυγειο για 6 μηνες ως 1 χρονο.
Εαν δουμε σε ολο αυτο το χρονικο διαστημα , οτι εχει πιασει μουχλα..τοτε εχει χαλασει, το πεταμε και φτιαχνουμε αλλο.
Το χρησιμοποιουμε σε τσουρεκια, ψωμι, ψωμακια, κεικ ,παγωτο.
Η αναλογια ειναι 1 προς 3.
Δηλαδη..οταν η συνταγη μας ζηταει 200 γρ ζαχαρη, βαζουμε 150 γρ και 50 ιμβερτοζαχαρη.
Η ζαχαρη αυτη εχει την ιδιοτητα, να δινει στα γλυκα μας και στις ζυμες μας..ελαστικοτητα στις ζυμες,υγρασια στα κεικ και στα παγωτα να μην κρυσταλωνουν.
Καλη σας επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου