ΥΛΙΚΑ: 4 αυγά
1 1/5 ποτήρι ζάχαρη ή άχνη
1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό,
2 βανίλιες,
ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά),
1/2 φακελάκι αμμωνία,
125 γρ. φυτίνη,
125 γρ, φρέσκο βούτυρο,
2 κουταλάκια μπέικιν και
αλεύρι περίπου 800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά στο μίξερ, περίπου 15 λεπτά τα βούτυρα με τη ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά τις βανίλιες και το ξύσμα. Συνεχίζουμε με το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία. Σταματάμε το μίξερ βάζουμε το γάντζο ζυμώματος και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε αναμείξει το μπέικιν. Θέλουμε ζύμη ελαστική που να μη κολλάει στα χέρια. πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτα περίπου μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η δόση αυτή είναι η μισή. Η ολόκληρη (διπλάσια υλικα) βγάζει πολλά κομμάτια, υπολογίζω δηλαδή περίπου πέντε ταψιά. Οπότε εγώ έκανα αυτή τη δόση που είναι η μιση και μόνο στη ζάχαρη μου βγήκαν λίγο άγλυκα γιατί έβαλα ένα ποτήρι. Οπότε την άλλη φορά θα το κάνω 1 1/2 όπως δίνω παραπάνω στη συντα΄γη. Κατά τα άλλα είναι πολύ πετυχημένη!
1 1/5 ποτήρι ζάχαρη ή άχνη
1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό,
2 βανίλιες,
ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά),
1/2 φακελάκι αμμωνία,
125 γρ. φυτίνη,
125 γρ, φρέσκο βούτυρο,
2 κουταλάκια μπέικιν και
αλεύρι περίπου 800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά στο μίξερ, περίπου 15 λεπτά τα βούτυρα με τη ζάχαρη και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά τις βανίλιες και το ξύσμα. Συνεχίζουμε με το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία. Σταματάμε το μίξερ βάζουμε το γάντζο ζυμώματος και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε αναμείξει το μπέικιν. Θέλουμε ζύμη ελαστική που να μη κολλάει στα χέρια. πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτα περίπου μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η δόση αυτή είναι η μισή. Η ολόκληρη (διπλάσια υλικα) βγάζει πολλά κομμάτια, υπολογίζω δηλαδή περίπου πέντε ταψιά. Οπότε εγώ έκανα αυτή τη δόση που είναι η μιση και μόνο στη ζάχαρη μου βγήκαν λίγο άγλυκα γιατί έβαλα ένα ποτήρι. Οπότε την άλλη φορά θα το κάνω 1 1/2 όπως δίνω παραπάνω στη συντα΄γη. Κατά τα άλλα είναι πολύ πετυχημένη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου