Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

ΦΑΛΑΦΕΛ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΙ ΦΑΒΑ ΜΕ ΝΤΙΠ ΤΑΧΙΝΙΟΥ








  •        ΥΛΙΚΑ
      1 φλ ξηρα ρεβυθια
      1 φλ φαβα
      1/2 φλ κρεμμυδι τριμμενο
      3 σκελίδες σκορδο
      1/2 φλ σουσάμι
      1/2 φλ αλευρι σκληρο
      1/4 φλ μαιντανο ψιλοκομμενο
    2 κουταλιές σούπας ταχίνι
      1/4 κ.γ αλατι
      2 κ.σ κυμινο
      2 κ.γ κολιανδρο ξηρο
      2 κ.γ σοδα μαγειρεματος
     1/4 κ.γ πιπερι μαυρο
     Λάδι για τηγανισμα
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τη φάβα.
  • την επομένη τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε στο μούλτι με όλα τα υπόλοιπα υλικά όπου τα αλέθουμε
  • Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για μία ώρα περίπου.
  • Κάνουμε μπαλίτσες (κεφτεδάκια) και τηγανίζουμε σε καφτό λάδι
  • Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο

  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΤΑΧΙΝΙΟΥ
  • ΥΛΙΚΑ
  • 4 κουταλιές ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές μαιντανό
  • 2 κουταλιες νερό
  • λίγο αλάτι
  • Σ ένα μπολ διαλύουμε το ταχίνι στο χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά να πήξει και προσθέτουμε σκόρδο και αλάτι.Προσθέτουμε νερόγια να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα  και τέλος προσθέτουμε και το μαιντανό.

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου