Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



υλικά
1 1/2 κιλο μοσχάρι <<σπαλομίτα η χτένι >>
5 πατατες σε μεγάλα κομμάτια
5 μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια
5 πιπεριές κέρατο
1 μικρο κομμάτι φέτα
1 ποτήρι ντοματοπολτό
λίγο ζάχαρη
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
αλατι πιπέρι λίγο μπαχάρι
ελαιόλαδο
εκτέλεση
βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί
ριχνουμε το κρέας να θωρακιστεί,
μετά ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο να μαραθούν
και στην συνέχεια την ντομάτα την ζάχαρη και τ' αφήνουμε να βράση το μοσχαράκι μας στην συνέχεια και ενώ έχει αρχίσει να είναι μαλακό ριχνουμε
το αλατι πιπέρι μπαχαρικό συνεχίζουμε το βράσιμο.
στον χρόνο που βράζει το κρεατάκι μας περνάμε απο το τηγάνι τις πατατες τις μελιτζάνες και τις πιπεριές
και τα βάζουμε σε ενα σουρωτήρι.
όταν ειναι έτοιμο το κρεατάκι μας βάζουμε σε μια γάστρα τις πατατες από πανω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές,(προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και μερικές φετούλες γκούντα ή άλλο κίτρινο τυρί),
ριχνουμε τον μαϊντανό και την φέτα σε μικρά κομματάκια.
στο τέλος βάζουμε απο πάνω το κρεατάκι και κουνάμε κυκλικά την γάστρα μας και την βάζουμε στον φούρνο που εχουμε προθερμάνει
για μισή ωρίτσα στους 180 να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά μας!!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου