Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά:


  • 4 φλ. τριμμένο και στραγγισμένο κολοκυθάκι
  • 4 αυγά
  • 3 κ.γλ. μπέϊκιν
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ φλ. άνηθο
  • 2 φλ. ψιλοκομμένη γλιστρίδα
  • 4 χούφτες κεφαλοτύρι τριμμένο (μπορείτε να βάλετε ότι τυρί θέλετε! Η αρχική συνταγή έλεγε φέτα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι σύμφωνα με τη γεύση (προσοχή γιατί είναι και το τυρί αλμυρό)
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη.
  • Τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε το λιγότερο μισή ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους και να μπορέσουμε να τα στραγγίξουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τρίβουμε το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε στο αλεύρι το μπέϊκιν.
  • Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια καλά από τα υγρά τους και τα βάζουμε σε μπολ στον όποιο θα ανακατευτεί όλο το μείγμα που θα τηγανίσουμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ψιλοκομμένη γλιστρίδα.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, ξανά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πάλι ελαφρώς.
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι που χρησιμοποιούμε σαν φριτέζα μπόλικο ελαιόλαδο αν δεν έχουμε ήδη λάδι μέσα στο οποίο τηγανίσαμε 2 φορές πατάτες και το αφήνουμε να κάψει. (3 φορές τηγάνισμα στο ελαιόλαδο και μετά καινούργιο)
  • Μόλις είναι έτοιμο το λάδι με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι όπως θα ρίχναμε τους λουκουμάδες!
  • Όποιος κολοκυθοκεφτές  δεν έχει γυρίσει μόνος του τον γυρνάμε εμείς για να τηγανιστεί από παντού! 3 λεπτά περίπου αρκούν για κάθε πλευρά!!!!
  • Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι που πιστέψτε με είναι ελάχιστο!!!!
  • Σερβίρουμε με δροσερό γιαουρτάκι με ψιλοκομμένο άνηθο, λαδάκι και τριμμένο σκόρδο ή με τζατζίκι!!!!
  • http://as-mageirepsoume.blogspot.gr/2014/07/OiNostimoteroiKoloku8okeftedes.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου