Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά
1 κιλο κιμά αρνί ,η μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαιντανό
2 κουτ.σούπας ξύδι
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κουτ.σούπας πάπρικα
λίγο νερό
1 κουτ.σούπας πιπέρι καγιέν 
1κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ [τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια ]
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια,  το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Λίγο λίγο ρίχνουμε και λίγο νερό περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.  Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη σχάρα.Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες  βρεγμένο και στιμμένο καλά ψωμί ,επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κίμινο,ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.


http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/11/blog-post_38.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου