Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
6 κρόκοι αυγών
270 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
1 λίτρο γάλα
100 γρ. βούτυρο (φρέσκο)
2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1 συσκευασία σφολιάτας (2 σφολιάτες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε καλά τα φύλλα της σφολιάτας και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια το κάθε φύλλο. Τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά αντιστάσεις πάνω κάτω στοςυ 200 βαθμούς (σκεπασμένα από πάνω με ένα ταψί για να μη φουσκώσει η σφολιάτα).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μεγάλο μπόλ χτυπάμε με σύρμα χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε 3-4- κουταλιές από το γάλα τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και χτυπάμε ξανά με το σύρμα. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και το βράζουμε. Οταν βράσει το μίγμα γάλακτος -ζάχαρη ρίχνουμε λίγο στο μπολ με τα αυγά με μια κουτάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα. Υστερα αδειάζουμε το μίγμα αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αφαιρούμε και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί. Στη συνέχεια βγάζουμε την κρέμα πατισερί από το ψυγείο και αφού τη χτυπήσουμε λίγο στο μίξερ να αφρατέψει την ενσωματώνουμε με τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε στον πάτο μια στρώση με τα φύλλα σφολιάτας, από πάνω ρίχνουμε μια στρώση κρέμα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές. Τελειώνουμε με στρώση κρέμας και απο πάνω στολίοζυμε με θρυματισμένη σφολιάτα και ίσως και λίγη κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα προαιρετικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου