Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΛΤΑΝ ΚΕΜΠΑΠ (της Ντίμκα Πόπκινα από τις συνταγές της Αρετής)

ΥΛΙΚΑ:
(Για 4 μερίδες)

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 500 γραμμ. φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 μελιτζάνα των 250 γραμμ.
  • 1 φλυτζάνι  αρακά
  • 1 κ.σ. χυμό τομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι,ρίγανη
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Μπεσαμέλ
  • 300 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 1 1/2 κ.σ αλεύρι
  • 40 γραμμ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ




 Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τη μελιτζάνα (χωρίς φλούδα) και την αποσύρουμε από το τηγάνι. Μετά σωτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές μέχρι να ασπρίσει.

  • Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τοματοχυμό και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού και τελευταία ρίχνουμε τη σωταρισμένη μελιτζάνα και τον αρακά.
  •  Σε μία κούπα τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας, στη κοιλότητα που σχηματίζεται βάζουμε το 1/4 της γέμισης (κοτόπουλο+μελιτζάνα+αρακά)και τυλίγουμε, τοποθετούμε το στρογγυλό πακετάκι, που σχηματίστηκε σε βουτυρωμένο πυρέξ, από πάνω ρίχνουμε μπεσαμέλ και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου