Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΛΕΜΟΝΑΚΗ

Για το παντεσπάνι
6 αυγα,
300 γρ ζαχαρη
100 ml λαδι,
100 ml νερο,
150 φουντουκι(αμυγδαλο η καρυδι)
220 γρ αλευρι
1φακελακι μπεικιν.
Για την κρέμα
150 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματειου
100γρ αχνη,
50 γρ κουβερτουρα λιωμεμη
4 κσ κρεμα γαλακτος
1 κσ ρουμι,η κονιακ.

κ επιλεον 300γρ κρεμα γαλακτος,
λιγα σαβαγιαρ,
μαρμελαδα της αρεσκείας μας,
1 φλιτζανα καφε(για τα σαβαγιαρ).
Εκτέλεση
(παντεσπάνι)
Χτυπαμε καλα τα αυγα με την άχνη  να αφρατεψουν.
Προσθετω το νερο κ το λαδι.ανακατευω το αλευρι με τα καρυδια( ή φουντούκια ή αμύγδαλα) κ το μπεικιν.Με μια μαριζ ριχνω σιγα σιγα στο μειγμα των αυγων,να μην ξεφουσκωσει.Αδειαζω σε ταψακι κ ψηνω για μια ωρα στους 170.
(Κρέμα)
Για την κρεμα,χτυπαω την αχνη με το βουτυρο πολυ καλα,ριχνω την κουβερτουρα την κρεμα(ρευστη) κ το ρουμι.στησιμο:παντεσπανι,μαρμελαδα,βουτυροκρεμα,σαβαγιαρ βουτηγμενα στον καφε,την κρεμα γαλακτος χτυπημενη σε σαντιγυ,παντεσπανι.
Από πάνω προαιρετικά απο πανω εφτιαξα ενα γλασο λεμονι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου