2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα
2 κιλά ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
χυμό ενός λεμονιού
Βγάζουμε με το γνωστό πια ''κατσαβίδι''το κουκούτσ, ξεφλουδίζουμε τα βερύκοκα και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό όπου έχουμε διαλύσει ασβέστη όσο ένα καρύδι.Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το για 10' και το αφήνουμε να κρυώσει.Μετά 2 ώρες βγάζουμε τα βερίκοκα από τον ασβέστη και ξεπλένουμε καλά,Αφήνουμε να στραγγίξουν και τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι.Βράζουμε 15'.Αφήνουμε όλη τη νύχτα και τελειώνουμε την άλλη μέρα δένοντας το γλυκό και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου