Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ
2 κούπες φαρίνα
3/4 κούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
6 αυγά 1 -2 βανίλιες
λίγο λικέρ ή κονιάκ
προαιρετικά λίγο τρίμμα σοκολάτας
Ολα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γκανάς σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλάκι μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός της σοκολάτας) για 10 λεπτά περίπου προσθέτουμε το τρίμα σοκολάτας και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 175οC για 50-60 λεπτά. Μέχρι να κρυώσει το κέικ μας ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας ζεσταίνοντας καλά την κρέμα γάλακτος και περιχύνοντας με αυτήν  τη σοκολάτα που έχουμε κόψει σε κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ ή κουτάλι ωσότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού κρυώσει καλά το κέικ μας το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφού κρυώσει η γκανάς μας τόσο ώστε να στέκεται (δηλαδή να μην είναι ρευστή) την περιχύνουμε στο κέικ μας και έτοιμο!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου