Υλικά:
- 4 φλ. τριμμένο και στραγγισμένο κολοκυθάκι
- 4 αυγά
- 3 κ.γλ. μπέϊκιν
- 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ φλ. άνηθο
- 2 φλ. ψιλοκομμένη γλιστρίδα
- 4 χούφτες κεφαλοτύρι τριμμένο (μπορείτε να βάλετε ότι τυρί θέλετε! Η αρχική συνταγή έλεγε φέτα)
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 6 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι σύμφωνα με τη γεύση (προσοχή γιατί είναι και το τυρί αλμυρό)
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη.
- Τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε το λιγότερο μισή ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους και να μπορέσουμε να τα στραγγίξουμε.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τρίβουμε το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε στο αλεύρι το μπέϊκιν.
- Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια καλά από τα υγρά τους και τα βάζουμε σε μπολ στον όποιο θα ανακατευτεί όλο το μείγμα που θα τηγανίσουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ψιλοκομμένη γλιστρίδα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, ξανά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
- Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πάλι ελαφρώς.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι που χρησιμοποιούμε σαν φριτέζα μπόλικο ελαιόλαδο αν δεν έχουμε ήδη λάδι μέσα στο οποίο τηγανίσαμε 2 φορές πατάτες και το αφήνουμε να κάψει. (3 φορές τηγάνισμα στο ελαιόλαδο και μετά καινούργιο)
- Μόλις είναι έτοιμο το λάδι με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι όπως θα ρίχναμε τους λουκουμάδες!
- Όποιος κολοκυθοκεφτές δεν έχει γυρίσει μόνος του τον γυρνάμε εμείς για να τηγανιστεί από παντού! 3 λεπτά περίπου αρκούν για κάθε πλευρά!!!!
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι που πιστέψτε με είναι ελάχιστο!!!!
- Σερβίρουμε με δροσερό γιαουρτάκι με ψιλοκομμένο άνηθο, λαδάκι και τριμμένο σκόρδο ή με τζατζίκι!!!!
- http://as-mageirepsoume.blogspot.gr/2014/07/OiNostimoteroiKoloku8okeftedes.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου