Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ (ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ)

Υλικά :

250 γρ. μαργαρίνη
1 κουτί γάλα εβαπορέ (μεγάλο)
7 κ.σ. ζάχαρη
400ml νερό (όσο χωράει το κουτί από το εβαπορέ)
7 κ.σ. κόρν φλάουρ
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
¼ κ.γ. κανέλλα
18 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα σπασμένα στα 4
500 γρ. σαντιγύ
Νιφάδες κουβερτούρας και κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα  τη μαργαρίνη , το εβαπορέ και την κουβερτούρα  σε μέτρια φωτιά  και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά . Μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο , βελούδινο μίγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε ακόμα λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .
Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορνφλάουρ μέσα στο νερό και τα προσθέτουμε στο μίγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα.
Ανεβάζουμε τότε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση . 'Οταν δέσει και γίνει μια παχιά κρέμα αποσύρουμε ΑΜΕΣΩΣ από τη φωτιά. Περιμένουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά η κρέμα και ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν τα μπισκότα με την κρέμα  και μεταφέρουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε τοποθετήσει τσέρκι 26εκ.
Περιμένουμε να κρυώσει η σοκολατο-μπισκοτένια βάση και τότε απλώνουμε πάνω τη σαντιγύ ομοιόμορφα . Στολίζουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας και τα κερασάκια και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει και να στέκεται , καλύτερα για μια νύχτα .
Τότε αφαιρούμε το τσέρκι , διορθώνουμε τα πλαϊνά με ένα μαχαίρι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Σημ. : -Τη σαντιγύ τη φτιάχνουμε χτυπώντας στο μίξερ παγωμένη κρέμα γάλακτος (500 γρ.) με 120 γρ. ζάχαρη άχνη. Αν δε θέλουμε την κρέμα γάλακτος με τα πολλά λιπαρά , μπορούμε να χτυπήσουμε ένα κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου morfat) και να προσθέσουμε ένα κουτί ζαχαρούχο ή να ετοιμάσουμε ελαφριά σαντιγύ με σκόνη βανίλιας (τύπουGarni) που χτυπάμε με γάλα .
 http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/tourtes/1405-dixromh-toyrta-me-gemista-mpiskota-sokolatas

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου