Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΑΥΓΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Προετοιμασία 8 ώρες
Υλικά για 10 άτομα
Υλικά-10 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
-5 φλιτζάνια φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας καφέ ελληνικό σε σκόνη
-1/2 κουτ. σούπας πιπέρι
-1/2 κουτ. σούπας αλάτι
Για το στόλισμα
-διάφορα φυλλαράκια (μαντζουράνας, μαϊντανού ή λουλουδιού)
- κομμάτια από νάιλον καλσόν
Eκτέλεση
Βγάζουμε τα αβγά από την προηγούμενη μέρα από το ψυγείο και τα πλένουμε με τρεχούμενο νερό. Τοποθετούμε τα αβγά μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις φλούδες των κρεμμυδιών, το ελαιόλαδο, τον ελληνικό καφέ, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλουμε τα αβγά διακοσμημένα, βάζουμε από πριν ένα φυλλαράκι της αρεσκείας μας πάνω στο κέλυφος κάθε αβγού και το στερεώνουμε τυλίγοντάς το με ένα κομμάτι καλσόν δεμένο σφιχτά στις άκρες. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε τα αβγά να σιγοβράσουν, έτσι όπως είναι τυλιγμένα, για 8 ώρες. Μόλις κρυώσουν τα αβγά, απομακρύνουμε τα κομμάτια του καλσόν και τα φυλλαράκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου