Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

CHEESE CAKE ΜΕ TWIX KAI ΒΑΣΗ BROWNIE

Για τη βάση brownie
250 γραμ κουβερτούρα σε κομμάτια
250 γραμ. βούτυρο
160 γραμ. ζάχαρη
4 αβγά
70 γραμ. αλεύρι

Για την κρέμα του cheesecake
500 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1 κουτί (397 ml) ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλίνης
2 σοκολάτες twix (4 μπάρες) σε μικρά κομματάκια
Επιπλέον
4 σοκολάτες twix (8 μπάρες) σε κομμάτια
καραμέλα σε ρευστή μορφή
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το brownie. Λιώνουμε σε μπαιν-μαρι την κουβερτούρα με το βούτυρο. Μόλις έχουν σχεδόν λιώσει (όχι τελείως), αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας τώρα με μια κουτάλα ή μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στο μείγμα μας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 24 εκ. κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό, προσαρμόζοντας γύρω του ένα τσέρκι.
Φτιάχνουμε την κρέμα του cheesecake χτυπώντας το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια με το μίξερ, μέχρι να έχουμε μία λεία και απαλή, αλλά αρκετά σφιχτή κρέμα. Προσθέτουμε τα κομματάκια twix και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία κουτάλα ή μία μαρίζ.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του brownie και βάζουμε από πάνω τα επιπλέον κομμάτια twix. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το σερβίρουμε (εγώ το ετοίμασα από την προηγουμένη). Λίγο πριν να το σερβίρουμε, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, και περιχύνουμε το γλυκό με την καραμέλα.
https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου