Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ-ΛΟΥΚΑΝΟΨΩΜΑΚΙΑ

Υπέροχα τυροψωμακια/λουκανοψωμακια.
 Υλικά:
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος για επάλειψη)
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι αρκετό, για να γίνει η ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Γέμιση: 250 γραμ. τυρί φέτα και
1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
Για από πάνω: σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα και το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ασπράδι του αβγού και την μαγιά. Ανακατεύουμε με αναδευτήρι πολύ καλά. Στη συνέχεια ανακατεύοντας προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε μέρος ζεστό (μπορούμε να την βάλουμε στο φούρνο μας αφού τον ανάψουμε στους 25-30 περίπου) για μισή ώρα να φουσκώσει. Έπειτα την κόβουμε σε 2 μέρη. Κάθε μέρος το ανοίγουμε σε ταινία πάχους 1 εκατοστού και πλάτους 5 περίπου εκατοστών και τοποθετούμε στη μέση της ταινίας την φέτα σε μπαστουνάκια και λουκάνικα αντίστοιχα. Τυλίγουμε την ταινία σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3-4 εκατοστών. Στρώνουμε σε ορθογώνιο ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μικρά ρολάκια αφήνοντας ανάμεσά τους λίγο χώρο γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν. Πριν βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία! (Η συνταγή είναι "από την κουζίνα της Αρετής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου