Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (Δήμητρα Σταματάκη)

ΥΛΙΚΑ
Για το μίγμα σκούρης σοκολάτας

150γρ. φρεσκο βουτυρο
50 γρ. αχνη ζαχαρη
200γρ. κουβερτουρα με ποσοστο 60%
200 γρ. πτι-μπερ

Για το μίγμα λευκής σοκολάτας
80 γρ. λευκη σοκολατα
50 γρ. ζαχαρουχο γαλα
50 ml κρεμα γαλακτος
60 γρ φρεσκο βουτυρο
80 γρ. μπισκοτα πτι-μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το λευκό μίγμα.
Σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε Μπεν-μαρι βάζουμε τη σοκολάτα , την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Μόλις γίνει ενιαίο μίγμα το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κάπου- κάπου ανακατεύουμε.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να στρατέψει λίγο, δεν βάζουμε ζάχαρη  και δεν μπορεί να δώσει πολύ όγκο και η ποσότητα βουτύρου είναι λίγη.
Μόλις δούμε ότι κρύωσε καλά το μίγμα λευκής σοκολάτας το ρίχνουμε στο βούτυρο ενώ χτυπάμε με το μίξερ.
Όταν γίνει ενιαίο μίγμα ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την μαύρη σοκολάτα.
Σπάμε πάλι τα μπισκοτα όπως κάναμε στο προηγούμενο.
Λιώνουμε την σοκολάτα και χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να στρατέψουν.
Ενώ συνεχίζει να δουλεύει το μίξερ ρίχνουμε την λιωμένη χλιαρή σοκολάτα , χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Κατόπιν ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Σε μια στενόμακρη φόρμα την καλύπτουμε με σελοφάν και αφήνουμε περιθώρια για να καλύψουμε το γλυκό.
Στρώνουμε το μισό σκούρο μίγμα και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να σφίξει καλά. Το βγάζουμε και καλύπτουμε από πάνω το λευκό μίγμα. Πάλι το βάζουμε κατάψυξη και μόλις το δούμε να έχει σκληρύνει στρώνουμε από πάνω το άλλο μισό της σκούρας σοκολάτας.
Το σκεπάζουμε καλά από πάνω με το σελοφάν και το βάζουμε ψυγείο να σφίξει καλά.
Όταν το ξεφορμάρουμε το στολίζουμε όπως θέλουμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου