Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ (master chef)

 ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
125 γρ γάλα,
 125 γρ νερό
110 γρ βιτάμ,
 μία πρέζα αλάτι
1-2 κουταλιές ζάχαρη,
 4 αυγά
 140γρ αλεύρι.
 Νερό, γάλα, βιταμ, αλάτι ζάχαρη τα βράζουμε μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι. Μόλις γίνει μία μπάλα η ζύμη το κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει το αδειάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά.
Με κορνέ βγάζουμε ροζέτες στο ταψί και ψήνουμε στους 200 για 20-25 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
350 γρ γάλα,
150 γρ. κρέμα γάλακτος,
100γρ ζάχαρη,
3 κρόκους 45
γρ κορν φλάουρ
1-2 κουταλάκι γλυκού αμαρέτο ή 2 βανίλιες.
200  ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη καλά σε σαντιγύ για το στόλισμα του γλυκού.
Ζεσταίνουμε γάλα και κρέμα ενώ σε άλλο σκεύος χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας το κι αυτό. Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα της κατσαρόλας και το αναμειγνύουμε στο μείγμα των κρόκων και στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το γάλα.
Ανακατεύουμε ωσότου πήξει και έχουμε μια ωραία βελούδινη κρέμα πατισερί.  Καλύπτουμε με μεμβράνη να μη πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε αναμειγνύουμε μέσα στην κρέμα 2-3 κουταλιές σαντιγύ από αυτή που φτιάξαμε για το στόλισμα. Γεμίζουμε με κορνέ τα σού με την κρύα κρέμα και τα τοποθετούμε κυκλικά στη βάση του σκεύους που θα φτιάξουμε το γλυκό. Αν θέλουμε βάζουμε με το κορνέ λίγη  κρέμα εδώ κι εκεί ανάμεσα στα σου.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 για το σκεύος που φαίνεται στη φωτογραφία:
400 γρ κουβερτουρα,
300 ml κρέμα γάλακτος και 100 ml γάλα
 ή μόνο κρέμα γάλακτος 400 ml.

Φτιάχνουμε γκανάς (Ζεσταίνοντας καλά την κρέμα με το γάλα και την περιχύνουμε πάνω από τη σοκολάτα που την έχουμε κόψει σε κομματάκια και ομογενοποιούμε καλά το μείγμα) και την περιχύνουμε πάνω από τα γεμισμένα σου με την κρέμα πατισερί. Καλά είναι να αφήσουμε τη γκανάς να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρώς πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου