ΥΛΙΚΑ
1 φλ ξηρα ρεβυθια
1 φλ φαβα
1/2 φλ κρεμμυδι τριμμενο
3 σκελίδες σκορδο
1/2 φλ σουσάμι
1/2 φλ αλευρι σκληρο
1/4 φλ μαιντανο ψιλοκομμενο
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
1/4 κ.γ αλατι
2 κ.σ κυμινο
2 κ.γ κολιανδρο ξηρο
2 κ.γ σοδα μαγειρεματος
1/4 κ.γ πιπερι μαυρο
Λάδι για τηγανισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τη φάβα.
την επομένη τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε στο μούλτι με όλα τα υπόλοιπα υλικά όπου τα αλέθουμε
Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για μία ώρα περίπου.
Κάνουμε μπαλίτσες (κεφτεδάκια) και τηγανίζουμε σε καφτό λάδι
Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΤΑΧΙΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
4 κουταλιές ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές μαιντανό
2 κουταλιες νερό
λίγο αλάτι
Σ ένα μπολ διαλύουμε το ταχίνι στο χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά να πήξει και προσθέτουμε σκόρδο και αλάτι.Προσθέτουμε νερόγια να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα και τέλος προσθέτουμε και το μαιντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου