2 1/2 κούπες αλεύρι για πίτα (ή για όλες τις χρήσεις)
5 κουταλιές σούπας ξύδι
5 κουταλιές σούπας πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι γλυκού
700- 800 γρ. αλεύρι
Εξτρα αλεύρι ή νισεστέ για ο άνοιγμα των φύλλων
Βάζουμε σε λεκανίτσα τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ωστε να πετύχουμε ζύμη αφράτη και ελαστική. Αν χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι προσθέτουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για μισή ωρίτσα ώστε να "ξεκουραστεί" και στη στη συνέχεια κόβουμε σε ίσα μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε.
http://www.chefoulis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82/gallery/5124/5126
5 κουταλιές σούπας ξύδι
5 κουταλιές σούπας πυρηνέλαιο ή ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι γλυκού
700- 800 γρ. αλεύρι
Εξτρα αλεύρι ή νισεστέ για ο άνοιγμα των φύλλων
Βάζουμε σε λεκανίτσα τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά ωστε να πετύχουμε ζύμη αφράτη και ελαστική. Αν χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι προσθέτουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο για μισή ωρίτσα ώστε να "ξεκουραστεί" και στη στη συνέχεια κόβουμε σε ίσα μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε.
http://www.chefoulis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82/gallery/5124/5126
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου