ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μπύρα
270 γρ. αλεύρι
1,2 πρέζες αλάτι (προσοχή όμως να έχει ξαρμυριστεί καλά ο μπακαλιάρος, διαφορετικά καλύτερα να παραλειφθεί το αλάτι).
1 πρέζα ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
αλεύρι για το αλεύρωμα του μπακαλιάρου
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Μπορούμε πάντως να το ετοιμάσουμε και την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Σημαντικές λεπτομέρειες:
Στεγνώνουμε πολύ καλά το μπακαλιάρο σκουπίζοντας τον με χαρτί απορροφητικό, στη συνέχεια τον βουτάμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι (όχι σε τηγάνι). Επίσης κρατάμε κάθε κομάτι με το χέρι μεσα στο λάδι για λίγα δευτερόλεπτα πριν το αφήσουμε να πέσει μέσα για να τηγανιστεί.
1 κουτάκι μπύρα
270 γρ. αλεύρι
1,2 πρέζες αλάτι (προσοχή όμως να έχει ξαρμυριστεί καλά ο μπακαλιάρος, διαφορετικά καλύτερα να παραλειφθεί το αλάτι).
1 πρέζα ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
αλεύρι για το αλεύρωμα του μπακαλιάρου
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Μπορούμε πάντως να το ετοιμάσουμε και την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Σημαντικές λεπτομέρειες:
Στεγνώνουμε πολύ καλά το μπακαλιάρο σκουπίζοντας τον με χαρτί απορροφητικό, στη συνέχεια τον βουτάμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι (όχι σε τηγάνι). Επίσης κρατάμε κάθε κομάτι με το χέρι μεσα στο λάδι για λίγα δευτερόλεπτα πριν το αφήσουμε να πέσει μέσα για να τηγανιστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου