Υλικά: Για 5 μερίδες
Για τη βάση:
15 φρυγανιες Παπαδόπουλου τις επιτρεπόμενες, 1 φλ. του τσαγιού νερό , 2 Κουτ. σούπας φρουκτόζη .
Για την κρέμα:
2μιση κούπες χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμενο σουρωμενο , 1 κάψουλα βανιλια, 3 κουτ της σούπας γεμάτες φρουκτόζη , 4 Κουτ. της σούπας γεμάτες κορν φλαουρ , 1 πρέζα αλατι , λίγο κακάο για στόλισμα .
Εκτέλεση: τρίβουμε στο μουλτι τις φρυγανιες και σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το νερό και τη φρουκτόζη και κάνουμε ενα ψευτοσιροπι . Βάζουμε τις τριμμενες φρυγανιες σε 5 μπωλακια και τις περιχύνουμε με το σιρόπι . Τα αφήνουμε στην άκρη . Σε ενα κατσαρολι ζεσταινουμε τις 2 κουπες χυμό πορτοκάλι να αχνισει και σε ενα μπωλακι ανακατεύουμε τη φρουκτόζη τη βανίλια το αλάτι και το κορν φλαουρ . Ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολι με το πορτοκαλι και ανακατεύουμε . Όταν κανει φουσκάλες είναι έτοιμο . Πιεζουμε τη φρυγανιά στα 5 μπωλακια με τον πάτο ενος ποτηριού , μοιρα ζουμε την κρέμα στα μπωλακια και σκεπαζουμε με μεμβράνη κατάσαρκα να μην κανει πετσα . Τα κρυώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και τα στολιζουμε ή με μαρμελάδα πορτοκάλι ή με κοσκινισμένο κακάο.
Το γλυκό μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ένα σκεύος π.χ σε ένα μακρόστερνο τάπερ ή πάνω σε λαδόκολα με τσέρκι τετράγωνο και να ξεφορμάρουμε.
(Συνταγή της Ρόζας Σκαρβέλι από τη δίαιτα των μονάδων)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου