Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ (με γλυκαντικό για τη δίαιτα των μονάδων)

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ:
Τα υλικά
700γρ μήλα γκόλντεν ( καθαρό βάρος)
1 μεγάλο ξύλο κανέλας
Χυμό από ένα λεμόνι
1/3 κούπας νερό
1 κουτ. σούπας στέβια σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού άγαρ άγαρ
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού την κανέλα και1/3 κούπας νερό.
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να είναι σαν πολτός (περίπου 10-15 λεπτά).
Προσθέτουμε το άγαρ άγαρ και τη στέβια ανακατεύουμε για λίγα λεπτά αφαιρούμε την κανέλα και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Παρατηρήσεις
1.Το άγαρ άγαρ είναι πηκτικός παράγοντας προερχόμενος από φυτικούς οργανισμούς κυρίως φύκια.
Είναι απαραίτητη η προσθήκη του γιατί η μαρμελάδα με στέβια δεν θα πήξει διαφορετικά.
Υπάρχει σε καταστήματα με μπαχαρικά όπως και η στέβια.
2.Η μαρμελάδα καλό είναι να φυλάσσεται στο ψυγείο γιατί δεν είναι πολύ βρασμένη και η ζάχαρη που λειτουργεί κι ως συντηρητικός παράγοντας εδώ απουσιάζει.
3.Οι ποσότητες έχουν μετρηθεί με δοσομετρικές μεζούρες
4. Οι ποσότητα αυτή έδωσε ένα βάζο των 400γρ και ένα των 200
Από τημ Μαρία Λειβή αναρτήθηκε στη σελίδα στο φ/β "η δίαιτα των μονάδων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου