Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΠΑΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

300 γρ.ζάχαρη
350 γρ.νερό
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
1κ.γ χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμα τους.

Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 25χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ

2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγι (κρύες από το ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ (δική μου)
2 κουτιά φιλαδέλφεια των 250 γρ.
1 κουτάκι περίπου ζαχαρούχο (απ' το ψυγείο)
Χτυπάμε τα δύο φιλαδέλφεια στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο λίγο το  ζαχαρούχο ώστε να πετύχουμε μια κρέμα σχετικά σφιχτή (προσοχή γιατί αν μας ξεφύγει το ζαχαρούχο μπορεί να γίνει πολύ ρευστή η κρέμα κι αυτό δεν το θέλουμε).
Επίσης αν θέλουμε πιο πλούσια στρώση κρέμας μπορούμε να βάλουμε και τρία φιλαδέλφια οπότε θα χρειαστεί ολόκληρο το ζαχαρούχο και ίσψς και 50 γρ. επιπλέον.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

200 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
200γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη
Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή. Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.

Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!!!!!Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας! Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα. Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή για σπιτικές πάστες που είναι ακόμα καλύτερες από αυτές του ζαχαροπλαστείου! Η συνταγή ανήκει στην κυρία Σόφη Τσιώπου και έγινε γνωστή μέσα από το group «Προκομένες/οι» του facebook, το οποίο είναι γεμάτο μέλη που μοιράζονται το πάθος τους για τη μαγειρική.

*Η συνταγή που θα διαβάσετε είναι γραμμένη από την ίδια.

http://www.stroumfaki.org/2015/06/blog-post_759.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου