Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ

ΥΛΙΚΑ (1 λιτρο)
500 ml κρεμα γαλακτος με 32-35% λιπαρα παγωμενη και χτυπημενη σε αφρατη σαντιγι
1 κουτι ζαχαρουχο γαλα (397 γρ.)
220 γρ.φυλλο καταιφι
80 γρ.βουτυρο αγελαδος λιωμενο
1 κ.γλυκου κοφτο μαστιχα κοπανισμενη
4 κ.σουπας γεματες μελι ελαφρα ζεσταμενο να αραιωσει
1 1/2 κ.γλυκου κανελα τριμμενη για την γεμιση του παγωτου,και λιγη ακομη για το φυλλο καταιφι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξανουμε το φυλλο καταιφι να αφρατεψει και το στρωνουμε σε ενα ταψακι
Προσθετουμε το λιωμενο βουτυρο στο φυλλο και με τα χερια μας το ανακατευουμε καλα για να ποτιστει σε ολα τα σημεια του.Το στρωνουμε ομοιομορφα και πασπαλιζουμε με ελαχιστη κανελα.



Το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ροδοκοκκινισει ελαφρα το φυλλο.Το αφαιρουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει
και του ριχνουμε το ελαφρα ζεσταμενο μελι. Με ενα κουταλι η πηρουνι ανακατευουμε το φυλλο να παει παντου το μελι και το αφηνουμε κατα μερος 
 Με ενα κουταλι η'πηρουνι ανακατευουμε το φυλλο να παει παντου το μελι και το αφηνουμε κατα μερος. και τις χτυπαμε σε αφρατη σαντιγι.Κατοπιν και χωρις την χρηση του μιξερ προσθετουμε το παγωμενο ζαχαρουχο,το φυλλο καταιφι,την μαστιχα και την κανελα. 
 Με πλαστικη σπατουλα και με απαλες κινησεις ανακατευουμε απο κατω προς τα πανω για να ομογενοποιηθουν τα υλικα.Βαζουμε το μιγμα παγωτου σε μεταλλικο δοχειο καλυτερα,η'πλαστικο (εγω το εβαλα σε φορμα μακροστενη του κεικ και το σκεπασα με σελοφαν) και το βαζουμε στην καταψυξη να παγωσει καλα.Το σερβιρουμε  με σιροπι βυσσινο και καβουρντισμενο φιλε αμυγδαλο.Εχει τελεια υφη μαλακη,δεν κανει κρυσταλλους και πανω απ'ολα υπεροχη γευση!!!
Read more: http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr/2015/06/FANTASTIKO-PAGWTO-ME-FYLLO-KATAIFI-KAI-GEYSH-EKMEK.html#ixzz3dgRbVelm 
l


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου